Petri Kaivanto Totuus ei ole yhdessä unessa

EcoPop-aloite rajoittanee Sveitsin maahanmuuttoa vielä lisää

 

Sunnuntaina Sveitsissä hyväksytty maahanmuuton rajoittamisen mahdollistava perustuslain muutos voi olla vasta alkua. 1970-luvulta asti toiminut poliittisesti sitoutumaton ympäristöjärjestö Ecopop (lyhenne sanoista "ekologia ja väestö") on tehnyt kansalaisaloitteen, jolla halutaan määritellä sallitun maahanmuuton suuruus jo perustuslain tasolla.

 

Yhdistys korostaa sivuillaan, että "tavoitteena on säilyttää elämän edellytykset Sveitsissä ja koko maailmassa erityisesti väestönkasvuun puuttumalla. Ecopop irtisanoutuu jyrkästi kaikista muukalaiskammoisista ja rasistisista teorioista."

 

Tarvittavat nimet saatiin kasaan jo 2012, ja 23.10.2013 Sveitsin liittoparlamentti hylkäsi aloitteen tekemättä sille vasta-aloitetta. Tämä Ecopopin aloite tulee siis kansanäänestykseen vuoden sisällä:

 

I Liittovaltion perustuslakia muutetaan seuraavasti:

Luku 73a (uusi) Väestö

1. Liittovaltio toimii siten, että Sveitsin alueella asuva väestömäärä pysyy tasolla, joka mahdollistaa luonnon kantokyvyn säilyttämisen pitkällä tähtäimellä. Sveitsi kannustaa myös muita maita tässä pyrkimyksessä erityisesti kansainvälisen kehitysyhteistyön kautta.

2. Sveitsin pysyvä asukasluku ei saa kasvaa maahanmuuton seurauksena keskimäärin enempää kuin 0,2 % vuodessa, tarkasteluvälin ollessa 3 vuotta.

3. Liittovaltion kansainvälisen kehitysyhteistyön kokonaisbudjetista vähintään 10 % on käytettävä vapaaehtoisen perhesuunnittelun edistämiseen.

4. Liittovaltio ei voi solmia kansainvälisiä sopimuksia, jotka olisivat ristiriidassa tämän luvun kanssa tai estäisivät tämän luvun asettamien tavoitteiden täyttämiseen tarvittavia toimia.

II Liittovaltion perustuslain siirtymäsäännöksiä muutetaan seuraavasti:

Luku 197 n. 9 (uusi)

9. Siirtymäsäännös koskien lukua 73a (Väestö)

1. Kansan ja kantonien hyväksyttyä luvun 73a sen kanssa ristiriidassa olevat kansainväliset sopimukset on mukautettava pikimmiten, mutta viimeistään neljän vuoden sisällä. Tarvittaessa sopimukset on irtisanottava.

2. Kansan ja kantonien hyväksyttyä luvun 73a Sveitsin pysyvä asukasluku ei saa kasvaa maahanmuuton seurauksena enempää kuin 0,6 % ensimmäisenä vuonna eikä enempää kuin 0,4 % toisena vuonna. Tämän jälkeen ja luvun 73a toimeenpanevan lainsäädännön voimaantuloon asti pysyvä asukasluku ei saa kasvaa enempää kuin 0,2 % vuodessa. Mahdollinen suurempi lisäys, joka tapahtuisi ennen luvun 73a toimeenpanevan lainsäädännön voimaantuloa on kompensoitava viiden vuoden kuluessa toimeenpanevan lainsäädännön tultua voimaan.


Lehdistötiedotteessaan aloitteen tekijät ovat tyytyväisiä sunnuntain täpärään tulokseen, mutta he arvostelevat liittoparlamentin enemmistöä kansan enemmistön vastaisesta asenteesta maahanmuuttoon ja väestönkasvuun liittyvien ongelmien vähättelystä. Hyväksytyn maahanmuuttoaloitteen heikkouksiksi mainitaan selkeiden lukujen puuttuminen ja kiintiöpolitiikasta seuraava byrokratiahelvetti. Ecopop-aloitteen määrittelemä 0,2 %:n vuotuinen muuttovoitosta aiheutuva väestönkasvu olisi absoluuttisen selvä numero ja tällainen selvä raja erilaisten maahanmuuttokiintiöiden sijaan mahdollistaisi heidän mielestään myös "green card" -tyyppisen järjestelmän.

 

OMIA AATOKSIA

 

Tässä aloitteessa maahanmuuton rajoittamisen ainoa perustelu on siis ekologisesti kestävä kehitys. Olen täsmälleen samoilla linjoilla ja mielestäni koko Eurooppa tarvitsisi tällaisen lain. Henkilökohtaisesti ehdottaisin, että kehitysyhteistyövaroista vielä suurempi siivu osoitettaisiin väestönkasvun torjuntaan.

 

Pölhöhumanisteille tämä kaikki on tietysti katkerasti omaa mielikuvitusmaailmaa uhkaavaa ajattelua eli rasismifasismia. On tietysti myös sellaisia teknologiauskovaisia, jotka uskovat ratkaisevien teknologisten läpimurtojen ilmaantuvan ajoissa tai joiden mielestä eläin- ja kasvilajien määrällä ei ole ihmisen näkökulmasta niin suurta väliä. Pari dodoa sinne tai tänne.

 

Minusta ainoaa todellista humanismia olisi pyrkiä sellaiseen kestävään kehitykseen, jota tämäkin aloite heijastelee. Nykyinen ihmiskeskeinen meno ja luonnon tuhoaminen on käytännössä elämänvastaista ihmisvihaa eli sitä omaan nilkkaan ampumista, josta Sveitsiä on nyt täysin älyvapaasti syytetty. Suorastaan omaan päähän ampumista. Minusta sen sijaan olisi kiva, että ihmiskunta selviäisi ja sen lisäksi myös biodiversiteetin syöksykierre saataisiin nopeasti katkaistua. Muut lajit kuin ihminen tässä tarvitsevat kiireellisesti Lebensraumia.

 

Kenen syntien tähden nämä gorillat on ristiinnaulittu? Onko Perussuomalaisten syytä? Allekirjoita vetoomus Virungan luonnonpuiston ihmisten ja gorilloiden puolesta.

Viimeisten viiden vuoden aikana Sveitsin väkiluvun kasvu on ollut huimaa: noin 80.000 henkeä vuodessa. Suomen väestönkasvu viidessä vuodessa, vuodesta 2008 vuoteen 2012, on ollut vain 100.000. Sveitsin asumiskelpoinen pinta-ala on vain murto-osa Suomesta. Jos Suomen väestönkasvu olisi ollut suhteellisesti yhtä rajua ja vaikka jokaikinen maahanmuuttaja olisi heti työllistynyt ja hyvin sopeutunut, olisimme silti monella tavalla kusessa sellaisenkin kasvun kanssa.

 

Olisihan se hirveätä, jos Sveitsistäkin tulee samanlainen 
esteettinen katastrofi kuin vaikkapa Suomesta. Pikku Heidi itkee.

EI TOSIKOILLE!

 

Monenlaiset salaliittoteoriat uskottelevat, että maailman mahtavien tarkoitus on suorittaa väestön vähentäminen mm. biologisin että kemiallisin keinoin sekä perinteisesti sodilla. Näin voi ollakin. Itse pitäisin kuitenkin parempana, että nykyisestä pölhöhumanismista luovuttaisiin ihan vapaaehtoisesti ihmiskunnan oman heräämisen kautta ja todettaisiin, että muutaman sukupolven ajan lisääntyminen ei välttämättä ole ihmisoikeus. Tosin Kiinan päätös yhden lapsen politiikan lieventämisestä ei ole lainkaan hyvä merkki, että näin olisi käymässä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Veikko Penttinen

Vihreiden politiikka kummastuttaa monintavoin, mutta tämän näkökulman totaalinen puuttuminen on minua kummastuttanut maaahanmuuttokeskustelujen aamuhämäristä saakka.

Jokainen alkeellisista oloista teollisuusmaahan siirtynyt asukas nostaa omaa ekokuormaansa kymmen- kaksikymmenkertaisesti.

No kiinalaiset tekevät sitä nyt joukolla, mutta tarvitsisiko tuota vielä keinotekoisesti kiihdyttää niin kuin nyt tehdään Euroopassa.

Käyttäjän petrikaivanto1 kuva
Petri Kaivanto

Aivan. Vihreät ovat monessa maassa muuttuneet arbuuseiksi, joille ympäristöasiat eivät tunnu olevan kovinkaan tärkeitä.

Pohjimmiltaan kyse on mm. siitä, että uusiutumattomien luonnonvarojen hinnoittelu on pielessä. Onko syy sitten liian säännöstellystä vai liian vapaasta markkinataloudesta? Itse haluaisin vapaampaa markkinataloutta, mutta paljon tiukempaa ympäristönsuojelua ja kilpailulainsäädäntöä.

Keijo Räävi

Niinhän se Hitlerikin ihmetteli itäjuutalaisia Wienin vuosinaan ja tänään moni eurooppalainen kummastelee muslimien ja afrikkalaisten perhekokoja joihin on totuttu vain lestadiolaisten kohdalla.

Ja entäs muslimien aamurukoukset jotka eivät kuulu Eurooppaan ollenkaan?

Toimituksen poiminnat